Ziua Națională a Meseriilor – 11 martie 2022 a fost celebrată în cadrul Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari  prin organizarea evenimentului Meseria – calea spre succes!

La eveniment au participat elevii claselor a VIII-a din cadrul Şcolilor  Generale din Năvodari (Școala Generală „George Enescu”, Școala Generală „Grigore Moisil” și Școala Generală „Tudor Arghezi”) alături de profesorii lor, elevii claselor din învăţământul profesional și liceal din cadrul Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, reprezentanţi ai agenţilor economici (S.C. Phoenicia Express S.R.L şi S.C. Urban Network SRL), dl.director Pătrană Constantin, dna director adjunct  Filip Roxana, profesori din cadrul Catedrei de Turism (prof. Nenciu Daniela Simona, prof. Gheonea Nicoleta, prof. Mocanu Anca, prof. Ștefănuț Marina, prof. Oprean Alina, prof. Firică Adriana, prof. Stan Cristina), profesori din cadrul Catedrei de Chimie Industrială (prof. Alim Aisel), profesori din cadrul Catedrei de Electro (prof. Batalan Liliana și Prof. Săndulescu Mihaela), profesori din cadrul Catedrei de Mecanică (Prof. Stan Adriana).

Evenimentul s-a derulat on line. Profesorii Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu” au prezentat calificările aferente programelor de studii liceale și profesionale din: domeniul Turism și Alimentație: Tehnician în turism (învățământ liceal) și Lucrător hotelier (învățământ profesional tradițional și dual), domeniul Chimie Industrială: Tehnician în chimie industrială (învățământ liceal), domeniul Electric: Tehnician în instalații electrice (învățământ liceal) și Electrician în exploatare joasă tensiune (învățământ profesional tradițional), domeniul Mecanic: Sudor și Mecanic utilaje și instalații în industrie (învățământ profesional dual).

Profesorii și elevii liceului au împărtăşit din experienţa acumulată în cadrul stagiilor de practică și au evidențiat importanța pe care o are pregătirea de specialitate în formarea viitorilor absolvenți: dobândirea competenţelor necesare integrării pe piaţa muncii, creşterea adaptabilităţii tinerilor la cerinţele primului loc de muncă, asimilarea unor experințe noi prin intermediul contactelor stabilite în cadrul activităţilor derulate la nivelul diferitelor departamente.

În acest sens, practica de specialitate derulată pe perioada stagiilor de practică este de un real ajutor în adaptarea ulterioară a absolvenților care vor îmbrățișa o meserie. Astfel, avem cu toţii convingerea că elevii au reuşit să conştientizeze importanţa pe care o are obținerea unei calificări în integrarea pe piața muncii.

Leave a Comment