Ziua Internațională a Pământului este marcată de elevii edeleni, dar și de colegii lor de la școlile gimnaziale din oraș și din comunele învecinate, prin activități adaptate mediului online, în care s-a mutat activitatea educativă în ultimul timp. Acest lucru nu a scăzut entuziasmul elevilor și a cadrelor didactice implicate, această zi fiind marcată așa cum se cuvine, din dorința de a proteja și a oferi pământului, casei noastre de mii de ani, dovezi de iubire.

Nu există satisfacție mai mare atunci când observi că prețuirea planetei noastre, a resurselor ei, este comunitară și că elevii sunt dominați de un spirit civic responsabil și activ față de tot ceea ce înseamnă pământul și protejarea acestuia. Este îmbucurător și reconfortant să observi că elevii noștri și-au dăruit din timpul lor pentru a se gândi o clipă la planeta noastră și a-i dedica puțin din cunoașterea sau curiozitatea lor. Elevii orașului Năvodari ( Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, Școala Gimnazială „ Grigore Moisil”, Școala Gimnazială „ George Enescu” și Școala Gimnazială „ Tudor Arghezi”), cei ai comunei Lumina (Liceul Teoretic „ Pontus Euxinus” Lumina – inițiator al proiectului) și cei ai comunei Corbu (Școala Gimnazială „ Gheorghe Lazăr”) au contribuit la aceasta activitate dedicată Zilei Pământului 2021, prin diverse produse ( au răspuns  întrebării din aplicația flipgrid, cu privire la problemele de poluare din zona lor și ce soluții ar putea sugera ei pentru îmbunătățirea situației, au oferit prezentări informative, au creat videoclipuri de impact, au participat la activități de ecologizare etc).

Rezultatul muncii lor se poate observa prin accesarea linkurilor de mai jos, motiv pentru care nădăjduim că vă veți face timp să dedicați azi un minut de gândire: ,, Ce putem planifica și cum putem acționa pentru a ne face casa mai bună și mai frumoasă?”

https://flipgrid.com/+rcqivnfh

https://padlet.com/gabrriellaa2x/xuzlpbw6rcvb4y5q

Director adjunct ,                                                       Director,

Filip Roxana                                                               Pătrană Constantin

Leave a Comment