Elevii edeleni de la clasele  9 Uman, 10 Uman și 11 Uman, au sărbătorit și anul acesta Ziua Internatională a Mării Negre, participând la activități creative și de cercetare artistică.

Aceștia, prin coordonarea doamnei director adjunct Filip Roxana și a doamnei profesor Ciolpan Gabriela, au transmis mesaje Mării Negre prelucrate digital, cum ar fi folosirea unui avatar creat prin VOKI,  sau au creat proprii lucrări artistice (picturi sau machete).

De asemenea, spiritul ludic nu a lipsit din marcarea acestui eveniment, elevii creând puzzle-uri proprii din imagini ale tablourilor reprezentative din pictura românească, ce au avut ca motiv de inspirație Marea Neagră. În plus, eleva Andra Parască, și-a creat o expozitie virtuală, unde se pot admira fotografii din colecția ei personală.

Toate aceste lucrari pot fi admirate pe spațiul de lucru  eTwinning al proiectului internațional “ Sea Us in LiterArture”, coordonat de instituția noastră prin doamna profesor Ciolpan Gabriela, și la care mai participă și liceul teoretic Pontus Euxinus, dar și instituții din Turcia, Austria și Italia.

Director,                                                        Director adjunct,

Pătrană Constantin                                    Filip Roxana

Leave a Comment