Miercuri, 05 februarie 2020, la Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu” Năvodari, a avut loc activitatea “Ziua Internațională a Cititului Împreună” din cadrul proiectului regional “Tinere talente prin cooperare si afirmare”, coordonat la nivelul scolii noastre de dir. adj. Filip Roxana si prof. Ripeanu Arsaluis Luiza.

Activitatea a fost una interactivă, elevii fiind puși în postura de a lectura, discuta liber pe tema textului, de a problematiza și de a realiza jocuri de rol. Empatia, prietenia, buna relaționare, au reprezentat cuvintele de ordine, scopul fiind acela de lărgire a universului cunoașterii, de stimulare a apetitului pentru lectură, de socializare și o mai bună cunoaștere intercolegială, de dezvolatare a rezilienței și a spiritului de echipă.

Pornind de la un text ficțional „Povestea lui Damon și Pythias”, s-au purtat discuții referitoare la distincția dintre o prietenie adevărată și una falsă, la profilul general al prietenului din societatea contemporană, la spiritul de sacrificiu, loialitatea, respectul, responsabilitatea, comunicarea sinceră, compasiunea și înțelegerea, specifice unei relații de prietenie nemimate, dezinteresate.

Jocurile de rol au scos la iveală dorința adolescenților de se implica într-o prietenie adevărată și aprecierea lor pentru adevăratele valori morale, într-o societate aflată în declin sub aspect etic, dar care își poate găsi salvarea prin tinerele generații.

Dir. Adj.                                                                                                 Director,

Filip Roxana                                                                                        Pătrană Constantin

 

Leave a Comment