Ziua Europei se sărbătorește în fiecare an pe data de 9 Mai, cand semnarea actului Schumann, în anul 1950, a marcat începutul Uniunii Europene.

Echipa  Liceului Tehnologic “Lazăr Edeleanu” din Năvodari, a fost in acest an si mai motivata sa marcheze acest moment, avand statutul de “ Scoala Europeana” și de “ Școală Ambasador a Parlamentului European”, certificate obtinute in anul 2022, organizand diverse activități beneficiarii fiind atat elevii din cadrul liceului cat și participanți din alte tari, aflati in mobilitate Erasmus+. Ambasadorii juniori ai Parlamentului European au organizat sesiuni de informare cu privire la Valorile Europene, simulari de vot, ce au presupus crearea de mini campanii electorale și discursuri persuasive. De asemenea, creativitatea nu a lipsit nici anul acesta și aceștia au organizat o sesiune de pictură pe fata și o vanatoare de comori pentru invitații lor din Ankara, Turcia. In plus, sărbătoarea nu s-a oprit aici și a trecut departe de zidurile liceului, elevii propunand o caravană “ Un zambet pentru Europa”, primind și dăruind de asemenea un zâmbet de la cetățenii orașului Navodari dar și Constanța.

Sărbătorirea  Europei s-a desfășurat și în cadrul proiectului european eTwinning “Down EU Avenue” pe platforma Zoom dar si Spatial, ambasadorii impartasind ganduri pentru Europa.

Leave a Comment