În cursul zilei de azi 11.11.2022, doamna diriginte profesor doctor Nenciu Daniela, a participat alături de clasa a XII- a D, din cadrul Liceului Tehnologic ” Lazăr Edeleanu ” Năvodari, la evenimentul organizat de Universitatea Maritimă Constanța, Ziua Carierei Albastre.

Universitatea Maritimă Constanța a organizat cea de-a VI-a ediție a Zilei Carierei Albastre, eveniment dedicat studenților și elevilor de liceu, și desfasurandu-se în perioada de sustenabilitate a proiectului MENTOR- Blue Career Centre of Eastern Mediterranean and Black Sea.

Evenimentul a abordat problematica accesului tinerilor pe piața muncii în patru sectoare conexe domeniului marin din regiunea Mediteranei de Est și a Mării Negre: transportul maritim, turismul de croazieră,  acvacultura marină și industrială  off- shore de petrol și gaze.

La eveniment au fost prezenți întreprinzători din diverse domenii de activitate care au prezentat oportunitățile existente pe piața muncii și au răspuns întrebărilor adresate de către elevi.

În calitate de membru al Rețelei Europene de Școli Albastre, apreciem astfel de evenimente iar promovarea economiei albastre este și un obiectiv al EU4Ocean Coalition, la materializarea căruia trebuie sa contribuie toți membrii

Considerăm că această oportunitate este un pas înainte pentru parcursul profesional al elevilor noștri,  oferindu-le șansa să cântărească în mod echilibrat și să aleagă domeniul de studiu/ de activitate potrivit nevoilor lor.

Leave a Comment