Echipa de proiecte europene a Liceului Tehnologic “Lazăr Edeleanu“ Năvodari încheie anul școlar prin participarea la evenimentul organizat de ISJ Constanța în parteneriat cu Ministerul Educației și ANPCDEPF, TARGUL PROIECTELOR EUROPENE – Conferință de valorizare și diseminare a proiectelor europene din județul Constanța. În cadrul acestui eveniment au fost diseminate proiectele europene implementate în acest an școlar: eTwinning si Erasmus. 

Astfel, elevii de la Liceul Tehnologic “Lazar Edeleanu” Navodari: Marius Negustoru,  Rianna Chiru, Angelina Prîșcoveanu, Ana Maria Biciușcă, îndrumați de doamnele profesoare Alina Bulgariu si Alina Fevga au participat la “Conferinta de diseminare si valorizare a proiectelor europene din judetul Constanta”. Au prezentat cu entuziasm și emoții  proiectele Erasmus + The Ecological problem.of the Black Sea ours and the whole worlds'”, “Carbon Detox”, “To a Sustainable Future with Green Steps”  și proiectul etwinning “I am safe and  valuable” promovând și arătând tuturor munca lor pe tot  parcursul anului școlar 2023- 2024.

De asemenea, în cadrul acestei conferințe, eleva Cojocea Irina Denisa, coordonată de doamna prof. Ciolpan Gabriela, a prezentat produsul colaborativ realizat în cadrul proiectului eTwinning Vote4Democracy Ambassadors. 

“Ricardo, a Young Villager travels to Democracy” , este o carte de benzi desenate care prezinta povestea unui tanar ce strabate mai multe portaluri

(activitatea membrilor proiectului din cadrul campaniei Let the Rural Be the New Democracy) devenind convins de importanța implicării în viața civică și a democrației participative. Ne place sa credem că impactul asupra comunității a fost unul de efect și ca foarte mulți tineri au ales sa participe activ la procesul democratic.

 Se merită a fi menționat ca, incepand din acest an, Liceul Tehnologic “ Lazar Edeleanu” Năvodari este inclus în lista școlilor în care se afla ambasadori eTwinning România. 

Acest lucru a fost posibil prin depunerea candidaturii a doamnei prof. Ciolpan Gabriela în vederea devenirii ambasador eTwinning, și rezultatul a fost unul pozitiv. Puteți vizualiza harta interactivă unde puteți găsi și instituția noastră. 

Rolul ambasadorilor eTwinning este sa ofere sprijin și suport cadrelor didactice deja înregistrate în platforma ESEP sau dornice sa devina eTwinneri, organizand ateliere de lucru sau sesiuni informative. 

Felicitări întregii echipe de eTwinneri și membri ai proiectelor Erasmus, atat elevi cât și cadre didactice!

Leave a Comment