Târgul de toamnă al ofertelor educaţionale din învăţământul profesional “Ştiu să-mi aleg meseria”, ediția a V-a, organizat de Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu”, Năvodari, sub coordonarea I.S.J. Constanța,  desfășurat azi, 16 octombrie 2019, la Casa de Cultură „Pontus Euxinus”, a adus împreună cadre didactice, reprezentanți ai administrației locale, ai societăților private, elevi ai școlilor generale din localitate și reprezentanți ai: Liceului Tehnologic “I.Podaru” Ovidiu, Liceului Teoretic “M.Kogălniceanu”, Liceului Tehnologic  Cogealac și ai Liceului Tehnologic Mihai Viteazu.

Evenimentul a fost deschis printr-un scurt program artistic, pe parcursul căruia au evoluat: membrii ansamblului “Luminițe dobrogene” , eleva Bora Theresa, care a prezentat un monolog și elevele Pătrănoiu Cosmina și Tîrnovanu Diana, care au interpretat “Poem”. Din program nu au lipsit dansurile populare “Tărășelul” și “Alunelul”, elevii de la liceul Mihai Viteazu impresionând auditoriul. Grosu Rafael, un obișnuit al scenei, a închis programul artistic printr-un moment umoristic, menit să destindă atmosfera.

Discursurile domnului primar, Florin Chelaru, ale domnului director, Pătrană Constantin și al doamnei inspector, Neagu Gabriela, au fost menite să încurajeze formarea viitoare a elevilor în cadrul învățământului profesional, subliniind avantajele acestuia pe termen mediu și lung.

A doua parte a evenimentului a constat în vizita standurilor liceelor tehnologice, venite să prezinte oferta de formare profesională, de către elevii școlilor generale participante la eveniment. Aceștia au avut ocazia să intre în legătură cu agenții economici prezenți, care au răspuns curiozităților legate de pregătirea practică profesională oferită.

Acest târg de toamnă ne-a oferit, tuturor, ocazia să ne amintim de faptul că suntem responsabili de viitorul acestor copii, care își pun în noi speranța într-un viitor mai bun, în care ei vor fi actorii principali. Toți vor juca un rol, fiecare la fel de important, iar pentru școală, devine un imperativ să-i pregătim pentru schimbare, aceasta traducându-se prin învîțământ profesional, dual, în parteneriat cu investitori strategici, dornici să se implice în educație.

« de 2 »

Leave a Comment