Așa cum îi sta bine unei Școli Albastre, instituția noastră de învățământ  a participat la Festivalul Internațional al Mării Negre, organizat de ONG Mare Nostrum, membru fondator al coaliției EU4Ocean. Astfel, elevii școlii noastre au realizat Tiktok -uri cu mesaje speciale dedicate protecției mediului marin sau au confecționat din deșeuri produse artistice. Ei au folosit capacele de plastic, strânse în cadrul Campaniei „ Pune Capacul“, pentru a realiza meduze, pești sau căluți de mare.

https://padlet.com/gabrriellaa2x/6w1wmbpd4v69hwi7

De asemenea, liceul nostru, în colaborare cu Liceul Teoretic „ Pontus Euxinus „ Lumina, ambele membre a  Network of Blue Schools, a organizat un eveniment pe platforma eTwinning cu ocazia Zilei Internaționale a Mării Negre, unde s-au schimbat idei și exemple de bune practici cu privire la activități, proiecte ce pot duce la sensibilizarea elevilor cu privire la viața marină și protejarea acesteia.

Misiunea albastră a liceului nostru nu s-a oprit aici, ci va continua prin derularea proiectului internațional eTwinning, „ Our Seas“, la care participă 3 licee din România ( Liceul Tehnologic „ Lazar Edeleanu „ Navodari, Liceul Teoretic „ Pontus Euxinus” Lumina si Liceul Teoretic „ Mihail Kogălniceanu„) și două licee din Turcia ( Ovacuma Multi Programme HighSchool și Kartan Anatolian Highschool). În cadrul acestui proiect, elevii se vor familiariza cu alfabetizarea marină și vor face cercetare pe speciile de pești din bazinele  Mării Negre aferente fiecărei țări, folosind European Atlas of the Seas și cercetarea locală și zonală.

Leave a Comment