Prin Legea nr. 66/2019 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 311 din 22 aprilie 2019, ziua de 11 martie este instituită ca „Ziua Naționala a Meseriilor”. Ministerul Educației, inspectoratele școlare, instituțiile de învățământ, precum și Parlamentul, Președinția României, Guvernul, celelalte autorități ale administrației publice centrale și locale organizează, cu ocazia Zilei Naționale a Meseriilor, evenimente educaționale pentru promovarea învățământului profesional și tehnic, precum și a meseriilor.

În conformitate cu articolul 2 din legea de mai sus, perioada de 30 de zile calendaristice anterioare Zilei Naționale a Meseriilor, Ministerul Educației, inspectoratele școlare și instituțiile de învățământ organizează, în parteneriat cu operatorii economici interesați, campanii de comunicare publică pentru promovarea învățământului profesional și tehnic, precum și a meseriilor.

Liceul Tehnologic “ Lazar Edeleanu” Navodari pregateste o caravană în acest an școlar pentru promovarea învățământului profesional și tehnic, inregistrand aceste evenimente în cadrul Anului European al Competențelor.

.