Proiectul internațional E-Twinning cu tema „Problemele ecologice ale Mării Negre” a captivat elevii claselor 9A, 9 R, 9 C încă de la primele activități pe care desfășurate individual, dar și în echipe mixte, transnationale alături de partenerii din Bulgaria și Turcia.
Au studiat cauzele și consecințele poluării Mării Negre, folosind diverse aplicații precum Canva, Jigsaw Planet pentru a face puzzle, WordArt pentru wordclouds etc. Prin activitățile acestui proiect, elevii au învățat prin joc despre poluare și cum să protejeze Marea Neagră. Au creat diferite sloganuri pentru a arăta cum trebuie să protejeze Marea Neagră.
În cadrul acestui proiect a avut loc și o întâlnire online în care s- au cunoscut și au prezentat posterele realizate colaborativ, aflând și alte lucruri noi despre tema proiectului. O activitate plăcută a fost cea in care au valorificat deșeurile din plastic făcând animale marine. Au arătat astfel, ca plasticul nu trebuie sa mai ajungă niciodată în mare, ci îl pot intrebuinta cu succes.
Acest proiect E-Twinning a fost depus ca proiect Erasmus și aprobat în ianuarie, spre bucuria tuturor. Au astfel șansa de a se întâlni și fizic, nu doar online, având posibilitatea de a vizita școlile și de a lucra impreuna.
În concluzie, E-Twinning oferă o experiență de neuitat în care se învăță multe lucruri noi într-un mod distractiv.

Leave a Comment