În colaborare cu Agenția Națională Antidrog – Constanța, azi, 11.02.2022, s-a desfășurat în cadrul Liceului Tehnologic “Lazăr Edeleanu”-Năvodari, o activitate destinată prevenirii consumului de droguri la adolescenți.
Obiectivul principal a fost acela de a genera o conștientizare a riscurilor la care se supun tinerii, dezvoltând o astfel de adicție, cu efecte deosebit de grave pe termen mediu și lung, atât asupra sănătății fizice și psihice a consumatorilor, cât și asupra celor apropiați. Despre cauze, amploarea fenomenului, factori și situații concrete, s-a discutat liber cu elevii edeleni, doamna psiholog Lipan Carmen, din cadrul A. N. A, fiind interesată să afle punctele de vedere ale liceenilor, activitatea fiind una interactivă.
Psihologul școlii, doamna prof. Crudu Gabriela, a interacționat în tandem, echipa formată în timpul activității fiind una în care cuvântul de ordine a fost “colaborarea”!
Activitatea face parte dintr-un proiect mai amplu, derulat la nivelul școlii, de conștientizare, prevenire și combatere a consumului de droguri și a bullying-ului în rândul tinerilor.

Leave a Comment