La Liceul “Lazăr Edeleanu” Năvodari, preocuparea pentru prevenirea bullying-ului rămâne o prioritate, obiectivul nostru fiind acela ca mediul școlar să fie unul cât mai sigur, atât cel online, cât și cel al școlii tradiționale, față în față. Un mediu plăcut și securizat generează o învățare eficientă, iar elevii au toate șansele să devină performanți.

Psihologul școlii, doamna prof. Crudu Gabriela, a coordonat, pe data de 22.10.2020, activitatea “Stop bullying!”, alături de doamnele profesoare Oprean Alina și Firică Adriana, oferind elevilor șansa de a discuta liber despre modalitățile de rezolvare a situațiilor conflictuale, de prevenire a bullying-ului.

Interactivitatea, dinamismul, brainstorming-ul, comunicarea eficientă, au reprezentat termenii cheie ai acestei întâlniri, a cărei eficiență a fost dovedită prin feedback-ul oferit de elevi la finalul activității.

Prevenirea bullying-ului face parte dintr-un proiect mai amplu, desfășurat la nivelul unității noastre de învățământ, de prevenire a violenței în mediul școlar, prin implicarea activă și eficientă a tuturor factorilor responsabili de educație, de la părinți, cadre diadactice, elevi, poliție și alte instituții abilitate să ofere ajutor în echilibrarea resurselor educaționale cu impact pozitiv asupra comportamentului adolescentului, indiferent de mediul în care acesta se manifestă.

Director,                                                 Director adjunct,

Pătrană Constantin                            Filip Roxana

Leave a Comment