A nous d’agir pour un avenir durable et inclusif este noul proiect eTwinning derulat în liceul nostru, de către profesorii coordonatori Alina Bulgariu (coordonator proiect), Cristina Vasile și Daniela Simona Nenciu  și elevii claselor a IX-a C, a X-a U, a XI-a C, a XII-a D.

Pentru că ne gândim mereu la viitor, dar și pentru a lăsa o lume locuibilă generațiilor următoare, este foarte important să creștem persoane sensibile la problemele climatice și de mediu. Clima se schimbă din ce în ce mai mult în fiecare an, temperatura globală crește și resursele se epuizează rapid. Responsabilitatea noastră de a lăsa o lume mai trainică generațiilor viitoare ne-a determinat să reflectăm și să căutăm soluții rezonabile. De asemenea, acordăm importanță dezvoltării globalizării culturale, astfel încât studenții din diferite țări să-și poată împărtăși ideile unii cu alții. În același timp, pledăm pentru un mediu incluziv în care toată lumea trăiește în armonie, învață împreună, colaborează, se respectă și se ajută reciproc. Astfel, comunicarea devine esențială și, pentru a valorifica o altă limbă de circulație internațională, franceza a fost aleasă ca limbă de comunicare a proiectului. Elevii își vor împărtăși cunoștințele despre mediu, includere și abilitățile lor digitale.

Partenerii acestui proiect sunt elevi și profesori din Italia, Franța si Grecia, preocupați ca împreună, printr-o colaborare care sfidează granițele geografice, dar ”apropiați” prin instrumente digitale, să putem contribui armonios la viitorul acestei planete.

Ne dorim tare mult ca la finalul proiectului, elevii să fi învățat despre consumul conștient, alimentația sănătoasă, democrație și drepturile omului, acțiunea climatică, inegalitate, egalitatea de gen și respectul pentru diferențele culturale.

 

Leave a Comment