O viață de om cât un rând dintr-o carte! O carte a vieții, cu copertă aurită , scrisă în 70 de ani de existență, cu litere de argint!
Un om între oameni, trecu o vreme prin existența noastră cu zâmbet pe buze și lumină în ochi!
Profesor de Limba și Literatura Română a Liceului “Lazăr Edeleanu” ani la rând, formator și destoinic îndrumător, dl Dumitru Sută ne-a învăluit cu bunătatea, generozitatea și profunzimea dumnealui pe toți cei care i-am fost colegi!
Vestea morții sale ne-a îndurerat profund și ne-a făcut să ne gândim încă o dată la faptul că întreaga existență umană este doar deșertăciune!
Am închis în cutiuțele sufletelor noastre toate acele amintiri frumoase, discuții spirituale și zâmbete binevoitoare!
Drum lin spre lumină să aveți, spre ACEA lumină care v-a călăuzit pașii în viață, care v-a învățat să-i învățați pe alții și să semănați diamantele cunoașterii, acolo unde era, până mai ieri, pustiu!
Un gol imens va rămâne în urma dumneavoastră, și în fotoliul pe care îl ocupați în cancelarie, dar și în cabinetul de limba și literatura română, iar mai presus de toate, în sufletele noastre!
Rămas bun, Domnule profesor, pentru că, nu-i așa, moartea nu este decât o poartă, care separă “Aici” de “Dincolo“!

2 Thoughts to “O viață de om cât un rând dintr-o carte!”

  1. Daniel Ali Salomia

    Si Scoala Generala nr.2 A fost profesorul meu pentru doua semestre in clasa -8-a ….
    Un, Om de Omenie ! o oarecare duiosie in voce si in comportament care iti imprima in ADN o oarecare stare de confort si siguranta !!! Cu o singura lectie te simteai mai evoluat !!!

  2. Florin Iulian Cotigi

    Dumnezeu sa il ierte…!Ma numesc Florin,sunt plecat din tara de aproape 20 de ani,domnul Suta mi-a fost profesor de limba si literatura romana chiar la inceput cand domnul profesor a venit in Navodari,la Scoala generala Nr.2..Am ramas profund in stare de soc cand am aflat de disparitia sa,era un om foarte calm,simplu, ii placea foarte mult sa stea in jurul copiilor,cand mergeam in practica agricola cu dansul era tot timpul voie buna,cantam si ne impunea prin o buna pedagogie,o foarte buna disciplina.Respect,respect,respect.Dumnezeu sa il odihneasca in pace.Sincere condoleante familiei!

Leave a Comment