Pe 14 Februarie, Liceul Tehnologic ”Lazăr Edeleanu” sărbătorește și o altfel de zi a îndrăgostirii:  ”Ziua Îndrăgostiților de biblioteci”, dar și ”Ziua Cărții dăruite”. Cu acest prilej, elevii claselor a XII-a U și a XI-a U, îndrumați de prof. Cristina Vasile,  prof. Anca Ștefanopol și bibliotecar Laura Sarchizian au sărbătorit cartea, biblioteca, dar și pe iubitorii acestora în feluri inedite, dar care au adus o mare bucurie tuturor participanților. La această întâlnire ni s-au alăturat, cu idei deosebit de frumoase și pornite din suflet, cu mici daruri cum altfel decât…livrești, reprezentantele Bibliotecii ”Pontux Euxinus”, dar și ale Casei de Cultură Năvodari, doamnele Gabriela Roșca- bibliotecar,  Radu Victoria și Elena Matei – directoare. Atmosfera a fost una de sărbătoare, punctată cu multă veselie, dar și cu emoții pentru provocările la care elevii au fost supuși.  S-au dăruit și primit cărți ”ascunse”,  împachetate și prezentate cât mai frumos pentru a stârni curiozitatea colegilor, s-au citit mesaje emoționante despre cărți, despre ce reprezintă biblioteca,  dar s-a și lucrat intens, contra cronometru, un rebus distractiv, despre iubire, viteza fiind în acord cu dorința de a câștiga.

Puzzle-urile care, prin reconstituire, dezvăluiau fraze inspiraționale despre  lectură, despre cărți,  au fost și ele prilej de bucurie, dar și de colaborare, căci elevii au lucrat în echipe mixte.
Activitatea a fost o confirmare a faptului că sărbătorirea unei astfel de zile poate purta aprenta bucuriei, a firescului, a mesajelor sincere și spontane, nu doar a unor momente solemne, cu discursuri sobre și stereotipe.

 

Leave a Comment