Liceul nostru a avut azi bucuria sa fie gazda Liceului Ankara Lisesi în cadrul perioadei de mobilități sub egida Proiectului de Acreditare Școlară School Education Accreditation Project 2022-1-TR01-KA121-SCH-000060410.

Primirea oaspetilor a fost una tradițională, cu paine si sare, urmată de un discurs de bun venit oferit de doamna director Filip Roxana si echipa de proiect.  Oaspeții au fost apoi invitați să asiste și să participe la un mic moment artistic susținut de eleva Rosca Georgiana de la clasa a 9-a C.

Prima zi de mobilitate a avut ca scop cunoașterea membrilor celor 2 echipe școlare și  impartasirea de tradiții și obiceiuri culturale specifice celor 2 tari, Turcia si Romania, prin prezentari sustinute de elevi si profesori dar și printr-un joc bingo interactiv de cunoaștere.  Agenda zilei a continuat cu atelier interactiv desfășurat de echipa E.P.A.S, avand ca scop promovarea valorilor europene, invitand participantii sa creeze echipe mixte și să realizeze în cadrul echipei un discurs care sa susțină una dintre valorile europene. Atelierul interactiv s-a încheiat  cu o sesiune de fotografie personalizată prin folosirea ramei programului nostru E.P.A.S.

Partea a doua a zilei a constat în crearea unui produs comun final, un calendar , in colaborare. Astfel elevii au împărtășit  informații despre cultura lor, despre patrimoniul lor cultural sau arta culinara specifica țării lor.

Leave a Comment