Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu” Năvodari a fost distins cu titlul (eticheta) de Şcoală eTwinning 2021-2022 , aceasta fiind o mare realizare a echipei edelene eTwinning. Pentru a fi distins cu această importantă etichetă, liceul a obţinut anul trecut şcolar Certificatele de Calitate Naţională şi Europeană pentru proiectele Green Actions Team ( profesori coordonatori Arşaluis Luiza Rîpeanu şi Alina Bulgariu) şi Building Resilience  to Disasters and Climate Change (profesor coordonator Arşaluis Luiza Rîpeanu), ceea ce a dus la acordarea dreptului de a aplica.

De asemenea, un criteriu important este mărirea numărului de etwinneri din liceul nostru, profesorii şcolii implicȃndu-se total în proiectele platformei eTwinning. Doamna Director adjunct Roxana Filip şi doamnele profesoare Arşaluis Rîpeanu, Alina Bulgariu, Alina Oprean, Cristina Vasile, Daniela Nenciu şi Gabriela Ciolpan coordonează cu dăruire şi entuziasm echipele de elevi care s-au integrat perfect în marea comunitate eTwinning, al cărei spirit nobil atrage tot mai mulţi profesori şi elevi.

Prin titlul de Şcoală eTwinning, comunitatea eTwinning recunoaște și apreciază implicarea, angajamentul și dedicarea nu numai a eTwinnerilor individuali, ci a întregii școli, unde echipele de profesori și liderii școlii lucrează împreună.

Care sunt beneficiile?

*recunoaștere la nivel european ca model pentru eTwinning;

* vizibilitate ridicată la nivel european și posibilitatea de a afișa eticheta școlii eTwinning în materialele promoționale și de informare;

* recunoaștere ca lideri în: practică digitală, practica eSafety, abordări inovatoare și creative ale pedagogiei, *promovarea dezvoltării profesionale continue a personalului, promovarea practicilor de învățare colaborativă cu personalul și elevii.

Conceptul de atingere a statutului unei școli eTwinning este acela al unei călătorii de dezvoltare, având componente care pot fi evaluate în mod obiectiv. Nu este o competiție, ci mai degrabă un progres de la un nivel la altul.

Sperăm ca anul viitor alţi colegi şi elevi să devină membri activi ai acestei frumoase comunităţi eTwinning în care învăţăm unii de la alţii, împărtăşim practici şi idei cu plăcere şi entuziasm.

 

Leave a Comment