În anul școlar 2020-2021, Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu”, Năvodari, continuă tradiția proiectelor internaționale eTwinning , prin participarea ca partener în proiectul Clean Danube Clean Black  Sea, proiect la care participă instituții educaționale din Turcia, Austria, România, Serbia și Ungaria.

Elevi ai claselor a X-a D și a XI-a U , coordonați de profesor Ciolpan Gabriela, au realizat diverse activități cuprinse în calendarul acestui proiect, printre care amintim: crearea de logo și poster,dar și crearea de videoclipuri sau mind-map-uri ce promovează măsuri și soluții împotriva poluării Mării Negre. În cadrul acestor activități, elevii și-au dezvoltat abilitățile digitale, intens promovate în aceste timpuri, și au obținut informații noi cu privire la poluarea apei.

De asemenea, elevii au audiat o prezentare oferită de un cadru didactic universitar din Turcia, Fatih Taspina, în cadrul unei conferințe online, realizată  pe platforma Zoom.

Proiectul se va desfășura pe întregul an școlar 2020-2021, fiecare lună marcând evenimente și activități diverse, care generează încântare în rândul elevilor, dar și o mai mare dorință de comunicare cu adolescenți din alte țări, în dorința de a face schimburi de experiențe, benefice tuturor celor implicați.

 

Director,                                                         Director adjunct,

Pătrană Constantin                                     Filip Roxana

Leave a Comment