Azi, 14 noiembrie 2022, în sala mare a bibliotecii liceului nostru,  edelenii  au sărbătorit  „Ziua Dobrogei” printr-o activitate culturală dedicată, în parteneriat cu  Casa de Cultură și Biblioteca „Pontus Euxinus” Năvodari.

A fost organizat un atelier de cusături populare, pentru a duce tradiția mai departe și pentru a nu lăsa să piară ce este frumos, autentic și prețios din zestrea poporului român. Așadar,  elevii  noștri din  clasa a X-a U, prof. diriginte Cristina Vasile au fost îndrumați în deslușirea tainelor cusăturilor pe pânză, cu acul și ața, de către artistul popular Guzu Gabriela, de bibliotecar Laura Sarchizian și bibliotecar Gabriela Roșca.

Copiii, fete și băieți deopotrivă, au fost entuziasmați, receptivi și uimitor de atenți în ceea ce și-au propus să realizeze și, chiar dacă unele semne de carte nu au fost finalizate, copiii au ales varianta de a le termina acasă. O atmosferă veselă, efervescentă, creativă  au caracterizat momentul .

O expoziție de costume populare din toate zonele țării noastre, păstrate cu grijă  în colecția Casei de Cultură, a fost  admirată de toți cei prezenți la activitate.

Leave a Comment