In data de 11.11 2022, ambasadorii juniori ai Parlamentului European din cadrul Liceului Tehnologic “Lazăr Edeleanu ” Năvodari au participat la Joc de Rol organizat de Spatiul Public European Bucuresti, însoțiți fiind de doamnele profesoare Belu Gabriela si Vasile Cristina.

Reprezentanții Biroului de Legătură al Parlamentului European la Bucuresti au pregătit pentru elevii participanti o simulare a votului in Parlamentul European, oferindu-le subiecte de dezbătut, atât in plen cat si in interiorul grupului lor politic de apartenență.

Aceasta inițiativă a organizatorilor nu face decât sa întărească obiectivele programului E.P.A.S si sa îi ofere o valoare mai mare, elevii participanți având șansa sa experimenteze si sa fie pentru o zi eurodeputați. Aceștia își dezvolta astfel abilitățile de vorbit in public, de colaborare cu membrii echipei, de dezbatere si argumentare, întărindu-si stima de sine si căpătând încredere in forțele proprii.

Mărturiile doamelor profesoare participante nu fac decât sa întărească valoarea evenimentului, acestea declarând ca elevii noștri au dat dovada de gandire critică si efervescenta, simțindu-se mândre de performanța ambasadorilor.

Dorim sa exprimăm recunoștința fata de organizatorii evenimentului, care au adus in prim plan promovarea valorilor europene, a cooperarii si colaborării si a gandirii critice, ajutând astfel școlile participante in programul E.P.A.S să contribuie la conturarea profilului cetățeanului european activ si implicat in problemele comunității.

Coordonator E.P.A.S

Dir. Adj. prof.Ciolpan Gabriela

Leave a Comment