Cum ar fi ca elevii și profesorii să colaboreze într-un mod relaxat, să învețe împreună, dar și unii de la alții,  folosindu-se de cele mai noi instrumente ale tehnologiei? La această întrebare vă pot răspunde câțiva elevi ai liceului nostru, de la clasa a IX-a U și a X-a B, dar și profesorul lor coordonator, Cristina Vasile, care tocmai au încheiat, în luna ianuarie, o aventură senzațională în cadrul unui proiect eTwinning – ”I’m learning with technology”, unde echipa liceului nostru a fost singura reprezentantă a României, alături de partenerii din Turcia.

Importanța utilizării tehnologiei în educație a crescut în acestă perioadă complicată pe care o traversăm – pandemia-, iar utilizarea eficientă a tehnologiei poate fi o soluție în depășirea lipsei de formare față în față. Pentru ca educația la distanță să fie mai eficientă, dar și mai plăcută, echipa a învățat o mulțime de lucruri, profitând de oportunitățile oferite de tehnologie, distrându-se cât mai autentic, în special cu instrumentele Web 2.0.

Copiii și profesorul lor au creat postere, calendare, animații diverse, puzzle-uri, folosind Storyjumper, Genially, Canva, Jigsaw planet, Escape room, Kahoot și multe alte aplicații.  De asemenea, comunicarea în limba engleză, limba agreată pentru eficientizarea parteneriatului, a fost mult îmbunătățită și rafinată.
Imaginile sunt doar câteva din rezultatele acestui proiect în care toată lumea s-a distrat învățând.

Leave a Comment