Vineri 19.04.2024, în cadrul Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu Năvodari a avut loc o întâlnire cu dl. Profesor FLORIN TUDOSE, profesor formator în cadrul Liceului „Benjamin Franklin” din București, fondator al Asociației “Profesori  instruiți, copii fericiți”, întâlnire dealtfel mult așteptată și organizată de dna profesor Alina Oprean, cu sprijinul Dnei director Filip Roxana, d-nelor Sarchizian Laura-bibliotecar, prof. Rîpeanu Arșaluis, prof. Vasile Cristina și administrator Dunăreanu Petronela.

A fost un prilej de bucurie și de admirație pentru efortul de ani de zile depus de un om dedicat școlii, elevilor, profesorilor și evoluției permanente a fiecăruia în parte. Un prilej de manifestare a profesionalismului, îmbrăcat de dl. Tudose în mantia umorului și veseliei, așa cum ne-a obișnuit prin multiplele cursuri gratuite pentru profesori derulate în perioada pandemiei.

Cu entuziasmul care l-a consacrat drept un profesor iubit deopotrivă de elevi și profesori, dl. Tudose ne-a împărtășit din cunoștințele sale vaste în privința aplicației CANVA. Fie că vorbim despre crearea unui site propriu, a unei diplome pentru elevi, a unei prezentări atractive, cu siguranță toți am avut ocazia de a afla câte o informație nouă, neștiută.

Am pășit apoi pe tărîmul CHATGPT, unde cu măiestrie ni s-a explicat că nimeni nu va putea opri evoluția tehnologică și că trebuie să privim către ea cu încredere și curaj.

Pe finalul întîlniri, în maniera cunoscută și intuind nevoia de bună dispoziție de care și profesorii au nevoie, dl profesor Tudose a adus în lumină jocul de cultură generală numit „NEUROII”, creatie proprie născută din dorința de a oferi elevilor mai mulă satisfacție, mai multă interactivitate, mai multă învățare prin joc.

Așteptăm ca deschiderea spre nou, spre umor, spre imaginație să ne cuprindă pe toți iar în acest spirit așteptăm cu interes o posibilă viitoare întâlnire.

 

Leave a Comment