Joi, 15.10.2020, la Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu”, Năvodari, a avut loc prima activitate din cadrul proiectului ”Împreună împotriva violenței de orice fel!”, intitulată: „Un tânăr informat, un tânăr mai responsabil, format pentru un viitor mai bun!”, proiect derulat în colaborare cu Poliția Năvodari, Agenția Națională Antidrog și Consiliul Local, prin reprezentantul său, domnul Nichita Rafael.

Invitatul special al activității de astăzi a fost dl Agent Șef Ababei Nicolae, care le-a vorbit elevilor despre violență, în diferitele sale manifestări. Prezentarea legii și a măsurilor de contravenție în cazul abaterilor de orice natură disciplinară, exemplificarea actelor de vioelnță și a consecințelor nefaste ale acestora, prin referiri la spețe concrete, întâlnite în activitatea polițienească, ilustrarea modalităților de prevenire și combatere a violenței juvenile, au reprezentat doar câteva repere ale discursului dumnealui.

Cu convingerea că a preveni este mai simplu și mai util decât a corija, vom continua proiectul și cu alte intervenții ale unor persoane specializate în diverse domenii, care pot deveni, prin exemplul personal, modele de urmat pentru tinerii de astăzi.

 

Director,                                                              Director adjunct,

Pătrană Constantin                                          Filip Roxana

Leave a Comment