In  perioada 3-5 aprilie 2024 a avut loc in Sevilla, Spania, evenimentul de formare  Erasmus+ TCA F-TCA-002/04.2021 „Civic Participation and EU Values. Make Europe Shine” din cadrul proiectului PEACE, o cooperare transnationala pe termen lung. In cadrul acestui eveniment de cooperare si formare a fost reprezentat si Liceul Tehnologic „Lazar Edeleanu”  Navodari prin doamna prof. Ciolpan Gabriela, coordonator al Programului Scoli Ambasador ale Parlamentului European, la nivelul institutiei.

Au avut loc discursuri publice ale cadrelor didactice universitare din Italia, spre exemplu prof.  dr Paul Blokker, ale reprezentantilor SALTO PI dar si ale Agentiilor Nationale din Spania si Italia. De asemenea au fost prezentate exemple de bune practici ale scolilor EPAS sau scoli si organizatii care implementeaza proiecte Erasmus+.

Atelierele de lucru au facilitat episoade de dezbatere, de colaborare si comunicare si de creionare de noi parteneriate, indiferent de tematica lor: participare civica, alegerile europarlamentare, Inteligenta Artificiala si rolul ei in promovarea valorilor europene, social media si rolul  acesteia in implicare civica.

Participarea la acest seminar a fost posibila in urma selectiei facuta de ANPCDEF Romania si vor urma si alte evenimente de formare, in cadrul aceluiasi parteneriat PEACE,  gazduite de Portugalia, Italia si Romania.

Leave a Comment