Ziua de joi, 27 februarie 2020, a fost marcată de un eveniment unic pentru liceul nostru, eveniment plasat în cadrul campaniei Every girl Everywhere, derulate într-un proiect european Smart Everything Everywhere (SEE) ce se desfășoară în câteva licee din orașe importante ale țării.

Aproximativ 50 de eleve din întreg ciclul liceal, de la profiluri diverse (chimie, turism, informatică, științe, uman) au participat, timp de trei ore, la eveniment. De ce doar fete?

Caravana își propune să promoveze ideea că, în era tehnologică care ne marchează existența, competențele digitale de bază sau avansate vor fi esențiale în orice domeniu, iar ideea (preconcepută) că IT-ul este apanajul bărbaților a fost combătută nu doar cu argumente verbale, ci și cu exemple concrete, cu povești de succes ale unor femei, invitatele evenimentului, fiecare demonstrând că au reușit în domenii în care bărbații dețineau supremația. Gabriela Badea și Elena Băutu, lectori universitari la Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universității ”Ovidius” Constanța, Georgeta Lupescu-coordonator regional în cadrul proiectului ”La primul bebe”, Diana Popp- vice președinte SEE sau Oana Yucel- trainer , prin naturalețea prezentărilor, au destins atmosfera și au oferit contextul unui dialog alături de unele dintre elevele noastre care au dovedit claritate în înțelegerea conceptelor discutate și siguranță în afirmațiile făcute.

În cadrul acestui proiect, fetele sunt încurajate să-și dezvolte abilitățile digitale, să participe în zona de IT, prin implicare antreprenorială sau chiar prin inovații tehnologice, iar numărul lor să crească de la an la an.

Liceul ”Lazăr Edeleanu” este singura unitate de învățământ din județul Constanța cuprinsă în acest proiect amplu.

Leave a Comment