Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu” Năvodari și Liceul Teoretic “Pontus Euxinus” Lumina, au organizat, în calitate de Blue Schools, o întâlnire cu domnul Ovidiu Acomi, manager de proiect la Asociația TEAM4Excellence, din cadrul Blue Generation Project.

Astfel elevii claselor 11 D și 11 Uman, din cadrul instituției noastre, coordonați de prof. Ciolpan Gabriela și prof.dir.adj. Filip Roxana și elevii clasei a 11-a, din cadrul Liceului Teoretic ” Pontus Euxinus ” Lumina, coordonați de doamna dir. prof. Borcea Elena, au fost familiarizați cu Economia Albastră și varietatea ofertei de muncă în această industrie. Elevilor li s- a vorbit despre necesitatea pregătirii pe tot parcursul vieții ( Lifelong Learning) și despre necesitatea recalificării și supracalificării continue. De asemenea, aceștia au primit informații despre domeniul maritim și cursurile gratuite în acest domeniu marin, puse la dispoziție de Blue Generation Project, precum și de platforma de căutare de slujbe în această industrie.

Astfel, ne-am dorit ca elevii acestor Școli Albastre să devină mai conștienți de importanța mediului marin și de cât de ofertanta este viața marină, atât pentru viața, cât și profesia sau bunăstarea lor.

Leave a Comment