Marți, 29.11.2019, elevii edeleni au avut ocazia să participe activ la o dublă lansare de carte, volumul de poezii “Cu orașul meu se întâmplă ceva ciudat” scirs de Mihaela Meravei și „Pentru că existase cândva un om” de  Silvia Bitere, eveniment desfășurat la Casa de Cultură „Pontus Euxinus” Năvodari.

Invitați la eveniment au fost Diana Dobrița Bâlea, scriitoare, dar și poetul Nicolae Dumitru, care au realizat recenzii ale celor două volume, evidențiind lumina care se răsfrânge din poezia doamne Meravei, pe de o parte, spontaneitatea și vitalitatea, specifice versului poetei Bitere, pe de altă parte.

Coordonați de doamnele profesoare Vasile Cristina și Filip Roxana, de doamna bibliotecară, Sarchizian Laura, elevii edeleni au realizat o sesiune de recitare de poezie, au adresat întrebări celor două autoare, satisfăcându-și diverse curiozități legate de procesul creației, într-o atmosferă caldă, plină de voie bună . După afirmațiile elevilor, întâlnirea cu autoarele contemporane a reprezentat un adevărat privilegiu, o ocazie de a descoperi tainele cuvântului creator.

În final, cei prezenți, au fost de acord cu faptul că poezia rămâne o formă de salvare a sinelui din sfera monotoniei cotidianului, încă actuală, prin accesarea unei zone a sensibilității pure, la care fiecare dintre noi simțim nevoia să apelăm din când în când.

Leave a Comment