Programul Pilot de Formare Profesională, inițiat de platformele eTwinning și School Education Gateway, desfășurat și în institutia noastră în acest an școlar, se apropie de final.

În cadrul acestui program de dezvoltare profesională, 13 cadre didactice de specializări diferite, au selectat cursul “Students as designers of learning spaces” de pe platforma eTwinning, pe care l-au parcurs, atât în ritm individual, cât și împreună, în cadrul unor întâlniri regulate, la nivelul școlii. Astfel, cadrele didactice au experimentat conceptul de peer-learning, oferindu-si,  reciproc, sprijin și asistență pe parcursul întregului program, nu doar al cursului în sine. În acest sens, în timpul fazei de implementare, cadrele didactice au lucrat tot în colaborare, grupandu-se în  5 echipe, formate din 2 sau 3 cadre didactice și coordonând 5 clase diferite, pentru a realiza prototipuri de clase flexibile și creative, care să satisfacă cele mai variate nevoi de învățare ale elevilor.

Cadrele didactice au parcurs toți pașii prezentați în timpul cursului: sesiuni de brainstorming, discuții libere, activități de gândire de proiectare și creare de prototipuri, implicând toți elevii din clasele participante, realizându-se, astfel, și o mai bună coeziune în rândul grupurilor de elevi.

În cadrul ultimei activități , elevii au folosit diverse instrumente pentru crearea unor machete 3D a sălilor de clasă flexibile, printre care putem menționa Homestyler. Elevii au mers mai departe și au creat tururi virtuale ale claselor lor, pe care le-au transformat în videoclipuri.

Vă invităm, astfel, să vizionați rezultatele muncii a 13 cadre didactice și 150 de elevi participanți în program.

https://www.canva.com/design/DAE_k5OKl_8/9JlG62s-5T5n6KxzDwWfZg/view?utm_content=DAE_k5OKl_8

Leave a Comment