Ziua de miercuri, 28.10.2020, a reprezentat un prilej de celebrare a Lunii Europene a Securității Cibernetice (Europen Cyber Security Month), o activitate din cadrul proiectului europen eTwinning  Social Media Cultural Degeneration, la care au participat elevii edeleni și cadrele didactice coordonatoare, din echipa de proiect: dir.adj.Filip Roxana , prof. Bulgariu Alina, prof. Oprean Alina și prof. Vasile Cristina.

Obiectivul activității a fost acela de a-i determina, în special pe adolescenți, să conștientizeze care sunt capcanele cibernetice și modalitățile cele mai potrivite de a le evita. Sensibilizarea tinerilor cu privire la securitatea cibernetică prin oferirea de informații actualizate din domeniul securității, și-a atins obiectivul, în cadrul liceului nostru, prin vehicularea unor informații, discuții libere, vizionarea de videoclipuri pe tema dată, toate de natură să atragă atenția supra necesității inițieirii unui comportament adecvat în mediul cibernetic.

Tehnologiile emergente și protecția vieții private, bunele practici de igienă cibernetică, dezvoltarea responsabilității în ceea ce privește securitatea pe internet, au reprezentat doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul activității, la care elevii au fost extrem de receptivi, exprimându-și disponibilitatea de a învăța lucruri noi.

Concluzia la care s-a ajuns a fost aceea că securitatea cibernetică este atât o provocare, cât și o oportunitate pentru evoluția  fiecăruia dintre noi, responsabilizarea fiind primul pas în asigurarea unei securități în mediul cibernetic, care pentru mulți a ajuns să rivalizeze cu realitatea concretă.

Director,                                                 Director adjunct,

Pătrană Constantin                            Filip Roxana

Leave a Comment