Azi, 18.09.2023, Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu” Năvodari, în calitate de Școală Ambasador a Parlamentului European, a avut plăcerea să găzduiască evenimentul organizat de Asociația GEYC (Group of the European Youth for Change), “Caravana Dobrogei Navodari”, în parteneriat cu Primăria Orașului Năvodari și instituția noastră de învățământ.

Tinerii care au participat au avut ocazia sa asculte povești personale ale tinerilor implicati în proiecte de dezvoltare a comunității in care trăiesc, Constanta 4 TINE(RI), sau ale celor care au beneficiat de oportunități de mobilitate, oferite de GEYC în cadrul proiectelor cu finanțare europeană, DiscoverEU.

Participanții au aflat și de programul EPAS, desfășurat de echipa consacrată a scolii, si au fost informati cu privire la platforma “impreuna-in-ue”, de catre reprezentantul Biroului de Legătură al Parlamentului European, București, prezent la eveniment. Aceasta platformă promoveaza evenimente si module de formare in spiritul valorilor europene.

La întâlnire au participat si cadre didactice care au subliniat rolul institutiilor de învățământ, indiferent de tara europeana in care se află, în promovarea programelor pentru tineri, prin participare, acestia putând să își dezvolte competențele necesare secolului 21.

Întâlnirea a fost si o ocazie de dialog intre tinerii navodareni și edilul orasului in care locuiesc, domnul primar, Florin Chelaru, care a tinut cont de mesajele tinerilor și i-a asigurat pe acestia de tot sprijinul oferit în demersurile lor. De asemenea domnul viceprimar, Dumitrașcu Costel Aurelian, a subliniat rolul tinerilor în schimbare, prin implicare și activisim.

Ne-am bucurat și de prezența elevilor de la alte licee: Liceul Teoretic “ Pontus Euxinus” Lumina, Colegiul National “ Mihai Eminescu”, Constanța și Liceul Tehnologic de Electrotehnica și Telecomunicații Constanta si speram ca astfel de evenimente sa aduca impreuna cât mai multi tineri cu teluri comune spre dezvoltare și progres.

Leave a Comment