Biblioteca este nu doar spaţiul înţesat cu un număr  impresionant de volume (aproximativ 22.000 ), locul prietenos, cald, unde elevii pot studia, lectura în linişte diverse materiale de interes sau pot conspecta  sub îndrumarea doamnei  bibliotecar Laura Sarchizian, ci şi un loc intim în care se pot citi, discuta diverse texte sau în care pot avea loc dezbateri  în grupuri mai mari, alături de profesori coordonatori.

Biblioteca a fost întotdeauna locul în care elevii au găsit titlurile căutate, în special pe cele din programa şcolară, dar, cum timpul nu iartă pe nimeni,  multe dintre volume s-au deteriorat, iar nevoia a impus achiziţionarea de cărţi noi.Noutatea absolută este dată nu doar de înlocuirea cărţilor din programa obligatorie cu altele noi, ci achiziţionarea unui număr impresionant de titluri  actuale, bestseller-uri, titluri alese împreună cu o parte din elevii liceului, pe baza preferinţelor lor. De asemenea,  opţiunea pentru aceste titluri a fost în corelaţie cu noile apariţii editoriale permanent urmărite, această practică dorindu-ne să devină o constantă a dinamicii bibliotecii.

În ultimii ani s-a remarcat o creştere a numărului de cititori, dar şi a cererii pentru lectura nonşcolară, datorită titlurilor achiziţionate, potrivite preocupărilor elevilor, momentului  în care trăim. Beletristica, e adevărat, ocupă un loc privilegiat, dar nici cărţile de specialitate în acord cu profilurile liceului nu sunt neglijate.

De asemenea, biblioteca va deveni curând un loc al desfăşurării Clubului de lectură,  club care îşi propune întâlniri prietenoase, titluri atractive, dezbateri intense.

Edeleni, vă propun să aducem împreună un plus de carţi în biblioteca Liceului Tehnologic “Lazăr Edelenu”  şi vă invit să participaţi la  campania  de reînnoire a fondului de carte donând  câte una sau mai multe cărţi, apărute după anul 2000, numai bune de citit si de îndrăgit!

Elevii din liceul  noastru vă vor mulţumi cu siguranţă după ce se vor împrieteni cu personajele din cărţile donate de voi. La fel vă vor mulţumi şi generaţiile de elevi care urmează. Pentru că, nu uitaţi, cărţile nu sunt un dar de o zi, de o primăvară sau de un an, sunt un dar pentru totdeauna!

Vă mulţumesc pentru implicare!

Bibliotecar,

Laura Sachizian

TITLURI CĂRȚI ACHIZIȚIONATE PENTRU BIBLIOTECĂ ÎN PERIOADA 2012-2017

TITLURI CĂRȚI ACHIZIȚIONATE PENTRU BIBLIOTECĂ DIN DOMENIUL TURISM