Activitatea edelenilor, cadre didactice și elevi, în toată această perioadă în care școlile sunt închise, s-a mutat în mediul virtual, lecțiile online fiind o alternativă care își dovedește utilitatea în aceste momente.

Incertitudinea cu privire la durata pentru care se vor impune astfel de măsuri alternative, a reprezentat un motiv suficient de puternic pentru ca profesorii noștri să opteze pentru activități de învățare la distanță, utilizând platforme și aplicații, precum: Google Classroom, Google Meet, Zoom, Whatsapp, care să asigure metode eficiente de educație a elevilor noștri.

Utilizarea unor astfel de resurse virtuale ne asigură, pe toți cei implicați în actul educațional, că menținem o bună comunicare și evităm acumularea unor lacune la nivelul cunoștințelor elevilor, instalarea uitării, a monotoniei și a sentimentelor de panică. Aceste resurse sunt menite să asigure atât un suport informațional, cât și emoțional, aducând împreună, în situații de criză, elevi și profesori care, pe lângă actul didactic în sine, se susțin emoțional, fac schimb de informații și se motivează reciproc, păstrând nădejdea că… TOTUL VA FI BINE!

Director,                                                                                                      Director adjunct,

Pătrană Constantin                                                                                   Filip Roxana

Leave a Comment