In luna decembrie vă informam despre un nou proiect eTwinning şi Erasmus+ al Liceului Tehnologic “Lazăr Edeleanu”, Act for a Sustainable Life, în care elevii, coordonaţi de doamnele profesoare Alina Bulgariu, Arşaluis Luiza Rîpeanu şi Alina Oprean, se implică cu entuziasm în activităţile propuse de partenerii din Turcia şi Polonia. Pe platforma eTwinning după prezentările elevilor claselor 9 R, 10 C, 10 R şi 11 D, profesorilor şi şcolilor partenere cu aplicaţiile Chatterpix, Voki, Thinglink şi Padlet, edelenii au creat bannere folosind aplicaţia Canva, un calendar digital colaborativ cu instrumentul Photofunia, felicitări digitale şi au imaginat scrisori adresate anului 2022 în care au dezvăluit măsurile pe care le vor lua pentru a deveni mai protectori cu mediul înconjurător.

Prima activitate fizică din proiect a fost Seed planting: au plantat seminţe de legume şi flori, iar răsadurile vor fi transferate în sere verticale.  In luna ianuarie, activităţile interesante i-au determinat pe elevii noştri să se implice în construcţia serelor verticale pentru prima dată, apoi am vizitat centrele de reciclare din localitatea Lumina și din afara graniţelor Constanţei. Prin aceste vizite am înţeles mai bine procesul de selectare a deşeurilor. Elevii noștri au plecat mai bine informați și mai entuziaști și au venit cu ideea de a implementa un nou proiect în școala noastră, pentru a-i determina pe colegii lor să colecteze selectiv deșeurile și să devină mai conștienți de importanța de a face acest lucru în mod corect.

Activitatea de final de ianuarie a constat într-un produs colaborativ, o revistă electronică, alcătuită cu ajutorul instrumentului digital emaze, în care fiecare profesor din țările partenere în proiect au scris articol despre activitățile sustenabile desfășurate.

Este timpul ca noi să facem o schimbare pentru a trăi mai bine! Reciclați și reînnoiți! Viitorul depinde de fiecare dintre noi!

Leave a Comment