5 titluri obtinute la Belgrad de echipajele Romaniei la dublu rame feminin , dublu rame masculin, la patru vâsle feminin, patru rame masculin si de echipajul 8+1 feminin

5 titluri si doua medalii de argint pentru Romania care a ocupat primul loc în clasamentul final pe naţiuni.

Medaliile de aur au fost obtinute de Estera Costina Beatrice Vîlceanu, Elena Diana Şuta la dublu rame feminin. A fost un succes obtinut cu un avantaj de peste 6 secunde față de sportivele din Franţa. La patru vâsle feminin România a învins Eveția. Patricia Cireş, Andrada Maria Moroşanu, Emanuela Ioana Ciotău și Adelina Vezeteu au câștigat titlul.

A fost succes și la patru rame masculin.

Sebastian Timiş, Toader Iulian Merilă, Andrei Petrişor Axintoi şi Marius Gabriel Lungu au câștigat. Avantajul a fost de 3 secunde față de sportivii din Franţa.

La dublu rame masculin, Andrei Mândrilă și Claudiu Neamţu au câștigat cu un avantaj de peste cinci secunde față de sportivii din Spania.

La 8+1 feminin România a câștigat cu aproape 4 secunde avantaj față de Belarus. Au câștigat Diana-Ionela Petian, Florentina Georgiana Neculăeasa, Cornelia Dumitriţa Tincu, Ancuţa Adelina Ungurean, Mihaela Cosmina Dram, Alexandra-Georgiana Ruşcuţă, Manuela-Gabriela Lungu, Mariana-Laura Dumitru și Victoria-Ştefania Petreanu.

 

Medaliile de argint au fost castigate la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Belgrad de Cristian Vasile Nicoară, la simplu masculin, şi de echipajul feminin de patru rame cu cârmaci. Au concurat Petruţa Ionela Popa, Elena Andreea Cerbu, Alexandra Cornelia Ionel, Georgelia Stoica și Victoria Ştefania Petreanu.

România a participat cu 13 ambarcaţiuni la Europenele de la Belgrad.

La începutul acestei luni, sportivii României au cucerit zece medalii, dintre care cinci de aur, trei de argint şi două de bronz, la Campionatele Europene de canotaj la nivel sub 23 de ani la Duisburg (Germania).

Pe AIMX aflati aici amanunte despre succesul delegației tricolore.

Leave a Comment